Året er 2016. Det blodigste året for den syriske befolkningen. Og det verste året for barn i den til da fem år lange krigen.

Åtte år gamle Abdallah er sammen med søsteren og faren sin da det det smeller i en granat fra en bombekaster. Søsteren og faren klarer seg. Men Abdallah blir truffet og får en alvorlig skade i ryggen som gjør ham delvis lam.

Han kan ikke stå oppreist på egen hånd, og legene er usikre på om han noensinne vil kunne gå igjen.

Når Abdallah kommer ut fra sykehuset holder han seg inne i syv måneder.

Familien, som forlot hjemmet sitt fire år tidligere, flykter på ny når kampene i Øst-Aleppo herjer som verst, og søker ly på en togstasjon.

Når de til slutt våger seg tilbake til sitt gamle nabolag finner de kun rester av det nedbrente og ødelagte hjemmet sitt.

Se historen til Abdallah her:

 

Nå har Abdallah blitt ti år. Han holder seg oppreist ved hjelp av et gåstativ. Beina er stive og rare, men blikket er fast og smilet er fullt av håp. Han mistet et helt år på skolen, men nå er han tilbake i klasserommet. Han har lært at livet er skjørt, likevel er fremtidsdrømmen sterk.

– Når det er fint vær bruker jeg gåstativet. Da bruker jeg tretti minutter til skolen. Hvis det regner tar jeg rullestolen. Da tar det ti minutter. I begynnelsen kunne jeg ikke gå i det hele tatt. Men så fikk jeg fysioterapi hjemme. Etter hvert klarte jeg å komme meg til terapeuten på egen hånd, forteller han stolt.

> Lyst til å hjelpe barn som Abdallah?   Bli UNICEF-fadder i dag!

Det forsiktige smilet blir tydeligere.
– Jeg drømmer om at jeg en dag kan gå igjen. Og når jeg blir voksen, da skal jeg bli lege!

> Les også: Norske Helenas historie: Sekundene som forandret alt

På bedringens vei: Abdallah får behandling under en time hos spesialister. Beina er stive og rare, men blikket er fast og smilet er fullt av håp.

UNICEF-personell jobber ustoppelig for å hjelpe barn som Abdallah å håndtere psykososiale traumer som de fleste av oss ikke kan forestille oss. På barnesentrene sine har 140 000 barn og mødre i Aleppo fått traumebehandling.

I tillegg er UNICEF tilstede over hele Syria og hjelper barn tilbake til skolene ved å støtte familiene med skolesekker, skolebøker og undervisningsmateriell. Og med UNICEF-støttede spesialprogrammer kan barn som dem du nettopp har fått møte, barn som har mistet år med skolegang, ta igjen sine jevnaldrende på halvparten av tiden.

Dette er et langsiktig arbeid som krever aktiv innsats over lang tid. Men det gjør at barn som Abdallah kan fortsette å drømme om en lys fremtid for seg selv og for landet sitt.

Bli UNICEF-fadder i dag!

Unicef